viernes, 31 de octubre de 2008

Castanyada. Castañada.


Un dels costums més característics de la diada de Tots Sants és la castanyada. La castanya és un dels productes per excel.lència de la tardor. Fins fa uns anys, la castanyera era un personatge típic que es podia trobar pels carrers dels nostres pobles des dels volts de Tots Sants fins ben aprop de Nadal. Les castanyes es venien torrades, ben calentes i embolicades en paper. Per mesurar la quantitat de castanyes que hom volia adquirir s'utilitzaven torretes de fang.
A l'actualitat, si bé no hi ha castanyeres, a l'època de Tots Sants es poden trobar parades de castanyes torrades en diversos punts de la ciutat, moltes d'elles portades per gent jove, sobretot estudiants, que troben en aquesta activitat la possibilitat d'obtenir uns beneficis econòmics durant uns dies.

Des de fa uns anys se celebren castanyades populars, a l'aire lliure, amb ball, parades de castanyes, coques, moscatell i altres begudes, i d'altres organitzades per particulars, entitats i associacions, o per les discoteques, que des de fa uns anys ofereixen al seus clients noves versions de la castanyada.


FELIÇ CASTANYADA.!!

4 comentarios:

Anónimo dijo...

la castanyada! deu meu quan penso amb la castanya de l'any passat! jejeje

LeCaprice dijo...

Solo espero, que esta noche no saquen el inflable,, debe estar que vamos, desintegrado totalllll!! jejejejeje, quina poc

Anónimo dijo...

jajajajaja!

Sandra Sánchez dijo...

Aquí en Asturias ir arecoger castañas al monte le llamamos "ir a la gueta" y a partir de estas fechas son típicos los "amagüestos" que es como la castanyada vuestra pero que se toman con sidra dulce ( que no se escancia (ya sabes, lo de echarla desde lo alto) sino que es dulce y se toma como otra bebida cualquiera).
Qué guay las cosumbres típicas no?